Article_Top_970x250

(VIDEO) Pogledajte što koronavirus čini plućima

#ostanidoma

(VIDEO) Pogledajte što koronavirus čini plućima

ožu 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Koronavirus je za velik broj ljudi još uvijek prilično "apstraktna" bolest. Nema neke jasne simptome ili vidljive promjene na čovjeku koje bi odmah ukazivale na zarazu koronavirusom. No "nevidljivi neprijatelj" ipak ostavlja jasan trag na onima koje zarazi.

Liječnici iz Washingtona napravili su video digitalne snimke CT-a koja pokazuju kakve točno posljedice zaraza koronavirusom ostavlja na ljudima.

Snimka pokazuje razmjere oštećenja u njegovim plućima. Ne samo da šteta nije ograničena na dio pluća već su zahvaćena oba plućna krila.

Pacijenti dobivaju dvostruke udarce. Prvo jer obole od virusne infekcije, a onda jer se u plućima stvara upalni proces oko infekcije. Upravo je kombinacija infekcije i upale ta koja dovodi do kašlja i otežanog disanja, pojašnjava dr. Keith Mortman s Medicinskog fakulteta Sveučilišta George Washington.

Upravo zbog toga dr. Mortman upozorava kako je potrebno provoditi redovitu higijenu, prati ruke i ostati kod kuće kako bi se smanjilo širenje koronavirusa, javlja Nova TV. 

Dnevnik.ba