StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte koju hrvatsku stranku je Marine le Pen podržala uoči EU izbora

Piše D  /  22.05.2019., 11:05h

Njenu poruku objavila je Bruna Esih na facebooku. 

"Dame i gospodo, dragi hrvatski prijatelji, 26. svibnja pozivam vas da glasuje za NHR – hrvatsku domoljubnu stranku i da dovedete vašu zemlju u veliki pokret za Europu naroda.

Europu koja štiti čudesnu kulturnu raznolikost našeg kontinenta, Europu koja svim zemljama koja ju čine osigurava jednako dostojanstvo i pravo odlučivanja za sebe same.

Naša Europa nije neka ledena konstrukcija, nego je topla ljudska koncepciji. Istovremeno proizlazi iz ljubavi prema našim domovima, svijesti o pripadnosti zajedničkoj povijesti i kulturi, ali i legitimne privrženosti tradicijama i vrijednostima svake naše zemlje.

Privrženosti prema našim jezicima, našim kulturama, našem načinu življenja i ne želimo gledati nestanak predivnog nasljeđa koje su nam ostavile generacije koje su nam prethodile. Želimo ga prenijeti, još ljepše još bogatije, još življe.

U Europi želimo suradnju koja će biti prihvaćena jer će biti slobodna i pravedna, koja će biti održiva jer će biti bratska i odana, koja će biti plodonosna jer će biti korisna za sve.

Biti će tehnološka, znanstvena, vojna, politička, ali će uvijek poštovati nacionalne interese svake zemlje

Ovaj pokret naroda, ovaj bratski pokret, dovest ćemo do pobjede, zajedno za vašu zemlju, za naše domovine, za pravu Europu.

26. svibnja glasajte za NHR!", pozvala je u videu podrške Marine Le Pen. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:51