Article_Top_970x250

(VIDEO) Pogledajte kako je najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić razbio poljskog hrvača

hrvatski borac

(VIDEO) Pogledajte kako je najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić razbio poljskog hrvača

ruj 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić (24) pobijedio je poljskog hrvača Michała Pietrzaka (30) na eventu KSW 50 u SSA Areni Wembley u Londonu jednoglasnom odlukom sudaca. Sasvim zasluženo jer držao je inicijativu tijekom cijelog meča i ostvario i četvrtu pobjedu u nizu.

Sjajna je to najava za prvi dolazak najjače europske MMA organizacije u Hrvatsku. Martin Lewandowski, prvi čovjek KSW-a, proteklih je dana bio u Zagrebu i dogovorio event koji će biti u zagrebačkoj Areni 9. studenog, a na njemu će Soldić drugi put braniti pojas prvaka u velteru.

Soldić je saznao da će se boriti protiv Pietrzaka tek u ponedjeljak nakon što se Poljak Patrik Kincl ozlijedio. Borba je tako dogovorena na tri runde po pet minuta u međukategoriji do 80 kilograma.

– Težak je borac, kao što sam i očekivao. Da je ovo bila borba na pet rundi za titulu, dobio bih ga u borbi. Bilo mi se teško pripremiti za njega u samo nekoliko dana – rekao je Soldić nakon meča.

Pietrzak je tek četvrti borac s kojim je dogurao na sudačke odluke, prvi nakon tri godine. Gubio je Roberto od Marka Radakovića i Jaroslava Amosova, a pobijedio Sašu Dropca i sad Poljaka.

– Drugi put u karijeri sam osvojio na bodove. Nije me briga za to, na bodove ili nokautom, bitno mi je da sam dobio. Hvala Bogu, pobijedio sam – rekao je Soldić i najavio idući meč u Areni:

– U Zagrebu 9. studenog bit ću spreman za borbu. Stvarno, samo se želim boriti, prenosi 24sata.hr

Oštro je Soldić krenuo u borbu i pokušao s nekoliko udaraca nogama odmah uzdrmati Pietrzaka, ali ovaj je ostao na nogama. Poljak je imao nekoliko pokušaja rušenja, htio je odvesti borbu na parter, na svoj teritorij, no Roberto se svaki put fino izvukao.

Sredinom druge runde Soldić je povezao nekoliko preciznih udaraca nogom, rukom, pa i koljenom i uzdrmao Pietrzaka, ali nije uspio završiti meč. Činilo se kako protivnik Hrvata jedva stoji na nogama, da će pasti. Ipak, izdržao je zvono i dočekao i treću rundu.

A u njoj su obojica provela u “stojci”, Pietrzak je pokušavao baciti nekoliko serija rukom, bodren glasnim navijanjem poljskih navijača na tribinama, ali nije uspio svladati hrvatskog majstora koji nastavlja sjajan uspon u mješovitom borilačkom sportu.

Dnevnik.ba