StoryEditor
nova afera

(VIDEO) Pogledajte kako hrvatski carinici britanskom paru pokušavaju naplatiti nepostojeću boravišnu pristojbu

Piše DESK  /  04.09.2021., 19:54h
Nakon dviju službenica carine snimljenih prilikom iznuđivanja mita, novi skandal vezan uz carinike trese Hrvatsku.

Dvoje britanskih nautičara skrivenom kamerom su snimili hrvatske carinike kako im naplaćuju nepostojeće pristojbe. Potom su kontaktirali Ministarstvo turizma koje im je pak potvrdilo da pristojba ne postoji i da su ih carinici prevarili, piše Morski.hr

Naime, došli su do carinika gdje ih je zateklo neugodno iznenađenje. Dobili su kaznu u protuvrijednosti od 100 funti jer su navodno propustili platiti dodatnu boravišnu pristojbu, no policajci im kako tvrde, nisu dali pojašnjenje o kakvoj je točno pristojbi riječ već samo da istu moraju platiti u gotovini. 

Nautičari su potom kontaktirali Ministarstvo turizma koje im je navelo da ne postoji takva boravišna pristojba niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve pristojbe. Britanci su zatražili povrat novca, a ovaj događaj ostavilo je negativan dojam, piše Morski.hr.

"Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku"  poručila je Britanka u svom videu kojeg cijelog možete pogledati u nastavku.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:03