Article_Top_970x250

(VIDEO) Pogledajte Ćirin predizborni spot za Pupovca

izbori za europski parlament

(VIDEO) Pogledajte Ćirin predizborni spot za Pupovca

svibnja 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot

Bivši nogometni izbornik Hrvatske podržao je listu SDSS-a na predstojećim izborima za Europski parlament i poručio da se moramo tolerirati, a ne mrziti

Portal tjednika Novosti donosi dugo najavljivani video bivšeg izbornika Hrvatske Miroslava Ćire Blaževića, poznatog zaljubljenika u lik i djelo Franje Tuđmana, u kojem na predstojećim izborima za Evropski parlament podržava listu Samostalne demokratske srpske stranke i njenog nositelja Milorada Pupovca.

U video prilogu Ćiro poručuje biračima da su svi ljudi jednaki i da podržava Pupovca. ‘Nekad su meni svi vikali – Ćiro pederu! A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite … a ne znam zašto to njemu vičete. Ali zato znam da ću ga ja podržati’, kazao je Ćiro Blažević.

U intervjuu Slobodnoj Evropi Blažević kaže da ga je Pupovac pitao bi li mu dao podršku. ‘Nisam se dvoumio nijedne sekunde. Rekao sam ‘da’. I, naravno, ponosan sam na to, jer ja sam Europljanin i ja volim ljude i jako me nervira ova anomalija koja nas dijeli, a u biti nitko nema pravo na to, jer smo ovdje isuviše mali da bi egzistirali ako nismo jedinstveni. Ja ne dijelim ljude ni po čemu nego samo po dobroti. Meni je jako žao i solidaran sam s Pupovcem što ima kojekakvih nezgoda i priklonio sam mu se da vide svi da sam ja solidaran’, rekao je i naglasio da su i Srbi građani Hrvatske koji imaju jednako pravo kao i ostali. ‘Kako možemo praviti razliku? Ja je ne mogu praviti jer ja sam odrastao tako. Ja ne negiram da sam tuđmanovac i da sam HDZ-ovac ali meni to nije zamjerio ni predsjednik vlade’, ističe.

‘Ja sam sportaš i mi smo sportaši u jednoj tradiciji uvijek pravili mostove. Sportaš ne može biti šovinist. On ima internacionalnu dimenziju. Oni su kroz povijest pokazali da su mirili i one kojima se činilo da su nepomirljivi. Mene jako smeta da nismo svi skupa humani i solidarni jedni prema drugima, bez obzira kakve smo vjeroispovijesti i kakve su doktrine’, objasnio je razloge zbog kojih je odlučio stati iza srpske liste, poručujući da se moramo tolerirati, a ne mrziti.

Dnevnik.ba