StoryEditor

(VIDEO) Pogled s visine: Pogledajte kako izgleda gradnja mosta Svilaj i autoput A1 kod Odžaka

Piše D  /  28.07.2019., 02:07h

Riječ je o dionici koja je završena, ali koja se ne koristi iz prostog razloga što još uvijek ne postoji granični prijelaz koji će biti konstruiran nakon završetka gradnje mosta koji će spajati bosansku i hrvatsku obalu.

"Svi radovi na dionici autoceste Svilaj – Odžak dugoj 10,7 km su završeni. Ova dionica će pravu vrijednost dobiti tek izgradnjom međunarodnog mosta Svilaj koji je u nadležnosti državnog ministarstva prometa i komunikacija te graničnog prelaza Svilaj u nadležnosti Uprava za neizravno oporezivanje BiH. Ova dionica je strateški važna ne samo za poboljšanje cestovne infrastrukture nego i za regionalnu suradnju i bolju komunikaciju s EU", priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Početkom srpnja Autoceste FBiH su priopćile kako je na mostu Svilaj završeno oko 80 posto radova.

Podsjetimo, Izgradnja dionice Svilaj – Odžak koštala je 69,2 milijuna eura sa PDV-om, a radovi su financirani iz kredita Europske investicione banke (EIB) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), grant sredstava WBIF-a i vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Radove su izvodili austrijski Strabag i bh. tvrtke Euro-asfalt i ŽGP, dok je konsultant bio Aecom Inocsa S.L.U. iz Španjolske.Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:08