Article_Top_970x250

(VIDEO) Pentagon objavio tajne snimke NLO-a: 'Morali smo, nisu lažne'

nevjerojatno

(VIDEO) Pentagon objavio tajne snimke NLO-a: 'Morali smo, nisu lažne'

tra 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Kako bismo prekinuli nagađanja jesu li snimke prave ili ne, odlučili smo ih objaviti. Nakon detaljne analize zaključili smo kako objava tih dosad tajnih snimaka ne može štetiti, rekla je glasnogovornica Pentagona.

Tri kratke snimke neidentificiranih letećih objekata ranije je objavila privatna kompanija, a sad je to učinio i službeni Pentagon, piše CNN

Na snimkama za koje je još prošle godine američka mornarica rekla da su prave, vide se objekti koji lete velikom brzinom.

'Kad sam došao blizu, nestao je u dvije sekunde'

Objekti su snimljeni infracrvenim kamerama, a na dvije snimke čuju se komentari pilota američke mornarice koji kažu kako se objekti kreću brzo, a drugi nagađa kako bi se moglo raditi o dronu.

- Kako bismo prekinuli nagađanja jesu li snimke prave ili ne, odlučili smo ih objaviti. Nakon detaljne analize zaključili smo kako objava tih dosad tajnih snimaka ne može štetiti - rekla je glasnogovornica Pentagona Sue Gough.

CNN je objavio i svjedočenje umirovljenog pilota američke vojske Davida Fravora, koji je imao susret s NLO-om 2004. godine.

- Kad sam došao blizu, ubrzao je nevjerojatnom brzinom i nestao u dvije sekunde. Kretnje su mu bile poput loptice za ping-pong kad se odbije od zida pa naglo promijeni smjer - ispričao je bivši pilot.

Program za istraživanje NLO-a

Harry Reid bivši je senator Nevade i pokretač tajnog programa Pentagona o istraživanju susreta američkih pilota s neidentificiranim letećim objektima.

Program je pokrenuo 2007. godine, ali je obustavljen nakon pet godina s objašnjenjem da je pametnije ulagati novac u druge stvari.

- Drago mi je što je Pentagon odlučio objaviti ove snimke, ali to je samo djelić materijala o NLO-ima. SAD na ovo mora gledati ozbiljno te imati znantveni pristup tome - rekao je bivši senator Reid, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba