StoryEditor

(VIDEO) Ova snimka pokazuje zašto je Haland gol proslavio provocirajući golmana

Piše D  /  10.03.2021., 09:03h

Nakon susreta najviše se pričalo o Halandovoj proslavi drugog pogotka. Tada je Norvežanin iz ponovljenog jedanaesterca matirao vratara Seville Yasinea Bounoua i pogodak žestoko proslavio točno ispred vratara. Gostujuće igrače je takva gesta razbjesnila i lovili su Norvežanina po terenu, a sudac je Halandu pokazao žuti karton.

Kasnije je druga snimka otkrila zašto je Haland proslavio gol provocirajući Bounoua. Nekoliko trenutaka ranije je mladi norveški napadač izvodio jedanaesterac, vratar Seville mu ga je obranio i dok je igra bila nastavljena išao je za Halandom i provocirao ga jer mu je skinuo udarac s bijele točke. Međutim, ubrzo se oglasio VAR i zaključio da je Bounou prije vremena izašao s crte te se jedanaesterac ponovio, a Haland nije propustio drugu priliku za pogodak i osvetu vrataru španjolske momčadi.

Haland je vrataru Seville nakon drugog pogotka nešto dobacio na španjolskom jeziku, a poslije utakmice je javnosti objasnio razloge za burnu proslavu.

"Pojma nemam što znači ta riječ na španjolskom. Čuo sam da on meni to govori nakon što sam promašio penal i onda sam ja njemu isto rekao kad sam postigao gol. Iskreno, bio sam jako nervozan kod tog penala. On mi je urlao u lice nakon što sam promašio prvi i tada sam razmišljao samo o tome da mu moram zabiti još jedan gol. A onda je VAR ponovio penal. Karma... Zabio sam mu penal istim udarcem kao prvi put, ali ovaj put nije varao i nije ga mogao obraniti." 

Haland je tim pogotkom stigao do 20 golova u Ligi prvaka. Za to mu je bilo potrebno samo 14 utakmica i nogometaš je koji je najbrže stigao do 20 golova u najjačem europskom natjecanju, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:31