Article_Top_970x250

(VIDEO) Osmoricu policajaca zalili gorivom, okupljeni vikali: 'Zapalite ih!'

šokantna snimka

(VIDEO) Osmoricu policajaca zalili gorivom, okupljeni vikali: 'Zapalite ih!'

ruj 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Essex Police

Jedan policajac ispričao je da nikad nisu doživjeli ništa slično.

Šokantne snimke snimljene u svibnju prošle godine objavljene su u BBC-jevu dokumentarcu ''Kritična situacija'' u kojem se prikazuju dramatični trenuci tijekom jedne policijske intervencije u Essexu. Tada je, naime, osam policajaca zaliveno gorivom, a okupljeno mnoštvo promatrača vikalo je: "Zapalite ih!"

Sve je počelo nakon dojave o opasnoj vožnji jednog 17-godišnjeg motociklista. Nakon što je prešao osam kilometara, policajci su ga ulovili i uhitili. Potjera je privukla velik broj promatrača, a u jednom trenutku jedna 47-godišnjakinja prišla im je te zaprijetila čekićem. Nakon nje iz obližnje ulice dotrčao je 28-godišnjak sa spremnikom goriva i zalio osmoricu policajaca.

Isprva su pomislili da je možda riječ o otrovu, a jedan policajac kazao je kako je osjetio peckanje na koži. Čuli su kako mnogi od okupljenih uzvikuju: "Tko ima šibice?" i "Zapalite ih", no nisu napuštali poprište incidenta.

Policajac Andrew Bird rekao je da su policajci naviknuli da ljudi viču i psuju i govore im da su idioti, ali nikada prije nisu doživjeli ništa slično. 

Nakon što je na mjesto događaja stiglo oko 90 policajaca i pripadnika vatrogasne službe, policajci poliveni gorivom su spašeni. Nekoliko je osoba uhićeno zbog sudjelovanja u incidentu, a dvojici policajaca pružena je liječnička pomoć u bolnici jer su progutali benzin, prenosi vecernji.hr.

Zalili policajce gorivom u Essexu | Autor : Essex Police

Foto: Essex Police

Justin Jackson (28), koji je bacio benzin na policajce, zatvoren je na tri godine i devet mjeseci, dok je tinejdžer (17) dobio zabranu  vožnje na 12 mjeseci te je kažnjen novčanom kaznom.

Janine Justin (47) također je proglašena krivom za posjedovanje hladnog oružja i osuđena je na devet mjeseci zatvora uz uvjetnu kaznu od 18 mjeseci.

Dnevnik.ba