Article_Top_970x250

(VIDEO) Objavljena snimka pritrčavanja dvojice huligana vaterpolistima Zvezde

u punom trku

(VIDEO) Objavljena snimka pritrčavanja dvojice huligana vaterpolistima Zvezde

velj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Cropix

Sjedio sam u kafiću, gledao more i odlučio slikati jednu jedrilicu koja je taman krenula prema pučini. Nisam ni shvatio da je neka strka i da se nešto događa, tek poslije sam vidio da sam slučajno 'uhvatio' dva napadača - rekao je za Jutarnji list čitatelj koji je želio ostati anoniman, opisujući dramatičan trenutak na splitskoj Rivi u kojem su dvojica huligana, jedan od njiih naoružan teleskopskom palicom, uz urlike trčala prema vaterpolistima Crvene zvezde.

Jutarnji list objavio je kratki video na kojemu se vidi kako kroz kadar iznenada protrčavaju dvojica nasilnika.

Splitska policija je u nedjelju priopćila da su uhićena trojica od petorice napadača na vaterpoliste.

- U odnosu na jučerašnji događaj kada su u Splitu oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje dalo svoje rezultate. Naime, policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili. O daljnjem tijeku odnosno dovršetku kriminalističkog istraživanja detaljno ćemo izvijestiti javnost, poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, otkazana, a vaterpolisti Crvene Zvezde su se hitno vratili u Beograd.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250