StoryEditor

(VIDEO) Objavljena snimka pada Boeinga, utvrđen je i uzrok nesreće

Piše D  /  08.01.2020., 10:01h

Putnički avion Boeing 737 rušio se nedugo nakon polijetanja iz Teherana.

Letio je za Ukrajinu, a poginulo je svih 176 putnika i članova posade. Iz ukrajinske kompanije izvijestili su da je među poginulima 82 Iranca, 63 državljana Kanade te državljani Ukrajine i Švedske. Također, navodi se i da je avion prije dva dana prošao sigurnosnu provjeru.

Pojavila se i snimka pada aviona. Na nebu kod Teherana vidi se vatrena kugla koja pada i potom obasjava predgrađe glavnog iranskog grada.

Pilot nije objavio uzbunu

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija i zapalio.

Iranska državna televizija javila je da je zrakoplov pao zbog tehničkog kvara. I iz ukrajinskog veleposlanstva su rekli kako isključuju teroristički napad kao mogući razlog pada aviona. Tvrde da prve informacije ukazuju na kvar motora.

Nema preživjelih

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da nema preživjelih, te da se utvrđuju sve okolnosti nesreće. 

- Moja iskrena sućut svim rođacima i prijateljima putnika i posade - rekao je ukrajinski predsjednik.

Iranska televizija javila je da pilot nakon polijetanja nije objavio uzbunu.

- Vatra je toliko snažna da ne možemo djelovati, a 22 vozila Hitne pomoći, četiri autobusa i helikopter su na mjestu događaja - rekao je Pirhossein Koulivand, šef iranskih hitnih službi, prenosi 24sata.hr.

Tri godine star avion

Srušeni ukrajinski zrakoplov letio je iz Teherana prema Kijevu.

Riječ je o tri godine starom Boeingu 737-NG.

Glasnogovornik Boeinga rekao je da tvrtka prikuplja informacije o padu zrakoplova u Iranu. Američka tvrtka prizemljila je u ožujku svoju flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su se dva zrakoplova tog tipa srušila pri čemu je poginulo 346 ljudi.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 19:26