StoryEditor

(VIDEO) Objavljena snimka napada Hamasa nakon kojega su počele pljuštati rakete

Piše D  /  14.11.2018., 08:11h

Nakon što su palestinski militanti zasuli raketama Izrael, koji je na to odgovorio zračnim napadima na Hamasovu televiziju i druge mete u Pojasu Gaze, pojavila se snimka na kojoj je uhvaćen trenutak kada je palestinska raketa pogodila izraelski vojni autobus, što je uzrokovalo eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze.

Snimku je objavila televizijska mreža Hamasa u ponedeljak navečer. Na njoj se vidi protutenkovski projektil pogađa autobus koji je prevozio izraelske vojnike, par minuta nakon što su vojnici izašli njega. Pored autobusa u trenutku eksplozije stajala je jedna osoba.

To je prvi put nakon rata u Pojasu Gaze 2014. da je Hamas ispalio protutenkovsku raketu tipa “Kornet” na neku izraelsku metu.

Palestinci tvrde da su ubili sve putnike autobusa

Palestinske frakcije su potom objavile priopćenje da su njihove “snage otpora uništile raketom ’Kornet’ autobus pun izraelskih okupacijskih snaga koje je prevozio na sjeveroistok Pojasa Gaze, ubivši sve putnike cionističkih kolonijalizatora/vojnika.”

Izraelci tvrde da je samo jedan vojnik teško ranjen

Međutim, izraelska je vojska opovrgla te navode, tvrdeći da je teško ranjen jedan vojnik koji je prevezen u kritičnom stanju u bolnicu.

Nakon tog napada, započelo je palestinsko raketiranje iz Gaze naselja na jugu Izraela. Pritom je proturaketni sustav “Gvozdena kupola” uništio desetine raketa, a izraelske zračne snage napale su mete Hamasa koji vlada Gazom i manje organizacije Islamskog džihada.

Palestinski ekstremisti ispalili oko 400 raketa

Palestinski ekstremisti su do jučer na Izrael ispalili oko 400 raketa. Izraelska vojska uzvratila je napadom na oko 100 meta širom Pojasa Gaze, gde je poginulo najmanje četvero ljudi. Prva žrtva u Izraelu od početka brutalnog sukoba pala je kada je jučer raketa iz Gaze pogodila jednu stambenu zgradu u Izraelu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:12