StoryEditor

(VIDEO) Njemačka: U zračnoj luci uzvikivao “sve ću vas pobiti, Allahu Akbar”

Piše D  /  18.01.2021., 07:01h

Slovenac je uzvikivao “sve ću vas pobiti, Alahu ekber”.

Njemačka policija privela je ovog državljanina Slovenije što je dovelo do evakuacije dijelova zgrade i zatvaranja željezničkog kolodvora.

Terminal 1 Frankufurtske zračne luke, zajedno sa željezničkim kolodvorom, je zatvoren, a u akciji su sudjelovale i federalne i državne policijske snage.

Prvobitno je javljeno da je evakuacija uslijedila nakon što je pronađen napušteni prtljag.

Policija je danas priopćila da je prekid rada uslijedio nakon što se tridesetosmogodišnji muškarac iz Slovenije, koji nije nosio masku, sukobio s policijom koja ga je opomenula.

U tom trenutku je postao veoma agresivan prema policiji i počeo je vikati “sve ću vas pobiti, Alahu ekber”. Pokušao je i pobjeći, ali ga je policija stigla i privela.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi kako policija drži na nišanu muškarca koji leži na zemlji.

Tijekom jurnjave za muškarcem, njegov prtljag se zagubio, zbog čega je kasnije i evakuiran dobar dio zračne luke, priopćila je policija i dodala da se potom uključila i jedinica za deaktiviranje bombi da provjeri prtljag.

Slovenac je zatvoren zbog prijetnji i opiranju policajcima.

U trenutku rasprave s državljaninom Slovenije policija je primila dojavu o “naoružanoj osobi” na terminalu.

Vjerujući da su ti incidenti povezani policija je naredila dodatnu evakuaciju. Operacija je završena nakon dva i pol sata, ali nije pronađena nijedna naoružana osoba.

U cijeloj operaciji sudjelovalo je oko 100 policajaca, prenosi Srna.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:08