StoryEditor

(VIDEO) Nestvarna obrana Livakovića, spasio ‘modre‘ u finišu utakmice

Piše D  /  19.03.2021., 07:03h

Mnogi Dinamovi navijači najradije bi nakon izbacivanja Tottenhama podigli spomenik Mislavu Oršiću koji je drugim europskim hat-trickom, nakon onoga u Atalanti, izbacio Tottenham iz Europske lige, pišu 24sata.hr.

Ali naravno da nije samo on junak veličanstvene predstave hrvatskog prvaka. Cijela momčad odigrala je za desetku, a što tek reći za Dominika Livakovića (26), koji je skinuo tri čiste šanse momčadi koja vrijedi preko 700 milijuna eura.

Ona iz 116. minute, kad je Dinamo već imao 3-0 i četvrtfinale u džepu, posebno je vrijedna. Prošao je po lijevoj strani Steven Bergwijn, Luka Ivanušec i Rasmus Lauritsen sudarili su se i lopta je prošla pokraj njih pa je Bergwijn uspio dati povratnu loptu do  Carlosa Viníciusa, koji je promašio okvir.

Pratio je sve Harry Kane koji se nalazio na petercu i pucao silovito po sredini, ali Livaković se nije predao i bacio se za tom loptom i očistio je s gol-crte! Parada vrijedna četvrtfinala Europske lige.

Livi je još jednom pokazao da je najbolji hrvatski golman i zasluženo nosi "jedinicu" reprezentacije, a Dinamovi navijači mogli su odahnuti. Nije se ponovio Šahtar, nije se ponovilo nesretno ispadanje iz Europe, veliki Tottenham i José Mourinho idu kući plačući.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:24