Article_Top_970x250

(VIDEO) Nesnosna buka nije im dala mira dvije godine, odlučili su razvaliti zid...

imali su što vidjeti

(VIDEO) Nesnosna buka nije im dala mira dvije godine, odlučili su razvaliti zid...

svibnja 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Sergio Guerrero

Bračni par u Španjolskoj noćima nije mogao spavati zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi. Taj ih je zvuk dvije godine izluđivao, a onda su otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile masivno gnijezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pinos Puente u blizini Granade, javlja Daily mail.

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli spavati. Tek je kasnije utvrđeno da se radi o pčelama pa su u pomoć pozvali lokalnog pčelara Sergia Guerrera.

U video snimci koja je objavljena na internetu vidi se kako Guerrero radi na čišćenju ogromne košnice, a procjenjuje da se u njoj nalazi čak 80.000 pčela. Zauzele su velik dio zida i raširile se gotovo cijelom visinom spavaće sobe. Snimku možete pogledati OVDJE.

Guerrero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u micanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija. O ovom je slučaju rekao da ne razumije kako su ti ljudi mogli gotovo dvije godine živjeti s toliko puno pčela.

Košnica je bila zaglavljena tamo i oni nisu mogli spavati. Cijele su noći slušali zvuk pčela. Trebalo mi je sedam sati da košnicu izvadim, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu. Cijeli je proces prošao bez problema', rekao je Guerrero, koji je uz pomoć posebnog sustava za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno.

Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je s klimatskim promjenama jer je stabala sve manje, kaže Guerrero.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250