Article_Top_970x250

(VIDEO) Najgori masovni ubojica u povijesti Rusije osuđen za još 56 ubojstava!

UZELI MU I PENZIJU

(VIDEO) Najgori masovni ubojica u povijesti Rusije osuđen za još 56 ubojstava!

pro 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Ruski sud u ponedjeljak je proglasio krivim bivšeg policajca Mihaila Popkovazvanog 'Vukodlak' za 56 ubojstva. Popkov već služi doživotnu kaznu za ubojstvo 22 žene, a s novom osudom postaje jedan od najgorih ruskih serijskih ubojica u povijesti.

Sud u gradu Irkutsku proglasio ga je krivim za 56 ubojstva koja su se dogodila između 1992. i 2007. godine, a tužitelj je kazao kako Popkov ima 'patološku privlačnost prema ubijanju ljudi'. Također, proglašen je krivim i za silovanje 10 osoba.

Nakon ove posljednje presude Popkov je dobio još jednu doživotnu kaznu zatvora, a oduzeta mu je i mirovina koju je zaslužio kao bivši policajac.

Popkov je 2015. godine proglašen krivim za ubojstvo 22 žene. Kasnije je priznao još 59 ubojstava, no osuđen je za 56, budući da istražitelji nisu mogli dokazati mjesto zločina za tri žrtve, prenosi AFP pisanje Intrfaxa.

Žrtve bi ubijao nakon što bi im u kasnu noć nudio prijevoz automobilom, ponekad i u policijskom autu, u okolici svog rodnog grada Angarska.

Ovom presudom Popkov je nadmašio i zloglasne serijske ubojice poput Aleksandra Pičuškina koji je ubio 48 osoba te Andreja Čikatila koji je osuđen za 52 ubojstva.

Dnevnik.ba