StoryEditor

(VIDEO) Mladić iz Širokog svladao opaku zmiju: ‘Skoro me ugrizla, bila je blizu‘

Piše D  /  05.10.2018., 06:10h

"Riječ je u poskoku nešto većem od pola metra, ja sam radio nešto oko krumpira i sjeo odmorit i učinilo mi se da nešto duboko diše. Malo sam se osvrnuo oko sebe i vidio otrovnicu 20 cm od mene", počinje on svoju priču pa nastavlja:

"Izgledala je strašno, mislim da se radi o ženki i da je bila skotna, je*ote, skoro me ugrizla, a u cijelom selu nikog s autom, rade ljudi, nek sam blizu kuće, opet nije svejedno jer sam bio sam na njivi". 

Opasni su samo ugrizi zmija otrovnica. Poskok je jako otrovan i poneki ugriz, posebice ako se ne liječi, znade završiti i smrću. Otrovi naših zmija uglavnom su hemotoksični - izravno razaraju tkiva i izazivaju poremećaje u krvnom optoku. Prvi simptomi nakon ugriza su bol od uboda zuba i oticanje. Ono se ubrzano šiti od mjesta ugriza te može zahvatiti čitavu ruku ili nogu. Kasnije dolaze krvni podljevi, nesvjestica, povraćanje, a ponekada i "žmarci" na mjestima udaljenim od ugriza. Ako se ubrzo nakon ugriza javi nesvjestica, ubrzan rad srca, oticanje usnica, područja oko očiju ili čak gušenje ugriženog treba hitno otpremiti do bolnice.

 

POGLEDAJTE VIDEO

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:29