Article_Top_970x250

(VIDEO) Mamiću usred intervjua uručili rođendansku čestitku: ´Reći ću vam tko su centri moći...´

´žrtva sam progona...´

(VIDEO) Mamiću usred intervjua uručili rođendansku čestitku: ´Reći ću vam tko su centri moći...´

srp 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nakon osude za izvlačenje novca iz maksimirskog kluba, jučer je proslavio 60. rođendan, a u ekskluzivnom rođendanskom intervjuu za Dnevni Avaz progovorio je, između ostalog, i o 'centrima moći koji stoje iza njegovog progona'.

"Meni su sve ovo napravili centri moći! Tko su centri moći? Centri moći su političari koji imaju svoje interese i mediji koji su pod kontrolom centara moći. Ja sam na udaru isključivo interesnih grupa, da li su one političke, da li su sportske, da li su one finacijske, svejedno, ali što se tiče građana i naroda, ja nemam nikakvih problema. Svugdje sam prihvaćen, ne samo ovdje, svuda me ljudi dočekuju srdačno i zaista se lijepo osjećam. Da mi sutra kažu da mogu kući, ne znam da li bih krenuo", rekao je između ostalog Mamić u videointervjuu za Avaz.

U jednom trenutku razgovor je nakratno prekinut da bi Mamiću bila uručena torta i rođendanska čestitka, a kako je sve to izgledalo možete pogledati u videu.

Mamić se više od godinu dana nalazi u Međugorju gdje je stigao samo dan prije izricanja presude u Županijskome sudu u Osijeku. Osuđen je tada nepravomoćno na šest i pol godina zatvora, a prošle je godine Sud BIH odbio zahtijev da bivši savjetnik Dinama bude izručen Zagrebu.

U međuvremenu je protiv Mamića USKOK podigao novu optužnicu dok je Vrhovni sud RH odbijanjem žalbe za izuzeće predsjednika Suda u Osijeku otklonio prepreke za raspisivanje tjeralice.

Dnevnik.ba