StoryEditor

(VIDEO) Maestralni Subašić obranio treći penal u mjesec dana

Piše D  /  25.02.2019., 07:02h

I tu je bio kraj neuspjesima ove sezone očajnog Monaca koji je, nakon što je ispao iz oba domaća kupa i Lige prvaka, išao i prema ispadnju iz Ligue 1. 

Jer s povratnikom Subašićem na golu, Monaco je u iduće četiri prvenstvene utakmice došao do jednog remija i tri pobjede. Toliko ih je imao ukupno u dotadašnja 22 prvenstvena kola. 

Zadnju je izborio sinoć protiv Lyona, 2:0 golovima Gelsona Martinsa u 18. i Ronyja Lopesa u 27. minuti.

Ove sezone gotovo da je grijeh susret ovih suparnika nazvati derbijem, jer Lyon je utakmicu dočekao u zoni Lige prvaka, a Monaco nadomak zone ispadanja.

Bio bi pod velikim pritiskom da se tamo i vrati da Subašić u 71. minuti nije sjajno obranio jedanaesterac koji je izveo Memphis Depay, jedna od najvećih zvijezda francuskog prvenstva.

Subašić je pročitao da će Lyonov as pucati u donji lijevi kut, kojeg je pokrio bacanjem u tu stranu i zaustavljanjem lopte. 

Podsjećamo, Subašić je u prvom dijelu sezone zadnji put branio Monacov gol još početkom listopada. Kod Borussije Dortmund u Ligi prvaka je na poluvremenu i pri rezultatu 0:0 zamijenio ozlijeđenog Diega Benaglija i do kraja utakmice primio tri gola za poraz 0:3.

Zatim je bio na golu u domaćem prvenstvenom porazu (1:2) od Rennaisa i nakon toga je bio aut sve do kraja siječnja.

Prvi nastup na vratima Monaca nakon tri i pol mjeseca obilježio je još jedan poraz, 1:3 na domaćem terenu protiv Metza za ispadanje iz Kupa pod sada već bivšim trenerom Thierryjem Henryjem.

Subašić je zatim neuspješno čuvao gol i u prvenstvu, s porazom 0:2 od Dijona. 

Konačno, činilo se da je Monacu krenulo povratkom trenera Leonarda Jardima.

Sa Subašićem na golu na poluvremenu polufinala Liga kupa vodio je 2:0 kod Guingampa, iako je na samom početku utakmice ostao s igračem manje.

Ali domaćin se vratio na 2:2 pa su o finalistu odlučivali penali.

I Subašić je tu konačno bio na svom terenu. U napetom raspucavanju obranio je udarce Felixa Eboae Eboae i Marcusa Thurama.

Pročitao je oba udarca koja su išla u njegov donji desni kut i tako podsjetio na podvige koje je prilikom izvođenja penala radio na SP-u.

Ali, kako smo istaknuli, njegovi suigrači promašili su tada tri penala pa je Subašićev klub na kraju ispao sa 6:7. 

Sada pak nitko nije mogao upropastiti ono što je napravio specijalist za penale. 

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:44