Article_Top_970x250

(VIDEO) Liječnik kojeg optužuju za Maradoninu smrt: Diego me tjerao, a ja sam se vraćao

ispovijest

(VIDEO) Liječnik kojeg optužuju za Maradoninu smrt: Diego me tjerao, a ja sam se vraćao

stu 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Twitter

Leopold Luque, glavni doktor Maradoninog liječničkog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubojstva iz nehaja. Policija mu je jučer upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti.

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje liječnički tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. 

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine kćeri dovele u pitanje lijekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin odvjetnik zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo jesu li doktori napravili sve što su mogli. 

Luque je nakon pretresa u svoj dom pozvao argentinske novinare kojima je 40 minuta odgovarao na pitanja i iznosio svoju stranu priče. 

"Nije bilo liječničke pogreške. Sve što je moglo biti napravljeno je napravljeno. Nemam si što zamjeriti. Volio sam Diega i sve sam radio mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to što se dogodilo, ponosan sam na sve što sam napravio za Diega i njegovu obitelj. Često sam mu viđao kćeri, a braća me obožavaju", rekao je Luque pa dodao:

"U četvrtak me izbacio iz kuće i izvrijeđao. Kad se razbolio tako je postupao sa svima. Nije htio pričati ni s kćerima. Kad me tjerao, nisam htio otići, rekao sam mu da neću otići dok se ne ustane iz kreveta. Uspio sam ga podići i onda sam morao otići. Njegova smrt nije posljedica liječničke pogreške. Srčani udar je nešto što se moglo dogoditi takvom pacijentu, potpuno je normalno da tako umro netko tko ima povijest bolesti kakvu je Diego imao. "

Nakon što je pojasnio što se događalo u zadnjim danima Maradonina života, Luque je priču proširio na cijeli period u kojem je pomagao argentinskoj legendi.

"Diego je jako dugo bio tužan i depresivan. Nedostajali su mu njegovi roditelji. Trudio sam se biti dobar prijatelj i uvijek mu stajati na raspolaganju. I takav je bio prejak, niste mu ništa mogli nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebao je ići na odvikavanje od alkohola, ali nije htio. Morali smo balansirati između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je što god je on htio, nitko mu nije mogao ništa", rekao je Luque pa dodao:

"Znam da će sada biti novinari koji će tražiti krv nakon njegove smrti, ali nisam kriv za ništa. Jedino što sam skrivio je što sam ga volio. Na raspolaganju sam svim tijelima koja me žele istraživati, nemam što skrivati. Uvijek sam bio uz Diega i vjerujem da će oni koji žele saznati istinu vrlo brzo shvatiti da nisam kriv za njegovu smrt", dodao je Luque, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba