StoryEditor

(VIDEO) Komšić kaže da se nije prodao: “Danas mi se žena vratila, nije imala para da plati…”

Piše D  /  25.10.2019., 07:10h

Naime, u emisiji kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku FACE TV-a voditelj mu je kazao da njegove kolege iz bošnjačkih stranaka govore: “Izdao je, prodao se (Bakiru Izetbegoviću), naplatio je (ulazak u vlast)….”, što je Komšića  iznerviralo, pa se pokušao opravdati:

“Naplatio? Odlično sam naplatio. Danas mi se žena vratila, nije imala para da plati…”

-Što nije mogla da plati?, htio je čuti Hadžihejzović, no Komšić je odbio završiti rečenicu. Za što nije imala para?, inzistirao je voditelj, ali je Komšić odbijao odgovoriti, odmahujući rukom: “Ma pustite, to su privatne stvari, to je demagogija”, izbjegavao je Komšić odgovoriti na pitanje.

Kad je, gotovo plačući, htio prikazati svoju Sabinu kao suprugu sirotog političara koji ne može ženi priuštiti da plati (nešto) pa se jadna žena morala vratiti kući bez tog nečeg, Komšić je shvatio kako mu u to nitko neće povjerovati s obzirom da, kao član Predsjedništva BiH, prima mjesečno blizu 6.000 maraka, bez dnevnica, putnih troškova, i ostalih brojnih benefita koje donosi funkcija koju je uzurpirao, pa se “ugrizao za jezik”, ali i nesvjesno priznao da je to što je htio podvaliti javnosti - demagogija.

Ukoliko je, pak, istina ono što mu je “izletjelo” kako Sabina nije imala za platiti ( nismo saznali što) to može onda biti samo zato što joj on nije htio, ili “je sve pare popio”  pa joj nije imao dati. Što je istina, ostaje nam nagađati, ili pitati Sabinu, koju je njezin suprug, mimo njene volje, propisno javno izblamirao.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:27