StoryEditor

VIDEO KAO PODSJETNIK Kako je Lagumdžija nekad uređivao Dnevnik na FTV

Piše D  /  19.03.2018., 06:03h

Lider SDP-a BiH koji obnaša dužnost ministra vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija uhvaćen je kako novinaru Federalne televizije daje naputke na koji će se način urediti središnji Dnevnik Federalne Televizije. Vijest o uređivanju Dnevnika od strane ministra objavio je BiH portal Vijesti.ba, a zanimljivo je kako je Lagumdžija uređivao i dio koji se tiče i našeg premijera Zorana Milanovića. Naime, Milanović je, kako je poznato, nedavno posjetio susjednu zemlju.

Tako Lagumdžija naglašava novinaru da svakako stavi njegovu izjavu s konferencije za novinare gdje kaže da ga je impresionirao Milanović kada je rekao: “Bio bi to državni udar kad bih se miješao u rekonstrukciju Vlade Federacije BiH”. U središnjem Dnevniku išlo je upravo to.

Također objavljeno je po naputku Lagumdžije zašto njegova stranka nije bila na sastanku s HNS-om, a kao posebna vijest bila je da je Hrvatska na sastanak poslala zamjenika ministrice vanjskih poslova pa će tako i sa strane BiH biti zamjenica ministra Lagumdžije. U video prilozima jasno je kako su se s Federalne televizije držali naputaka.

“Da stvar bude u potpunosti zaokružena novinar Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija su dan kasnije uživo u Dnevniku FTV-a razgovarali punih 10 minuta tijekom javljanja uživo iz Brčkog. Time je Lagumdžija pokazao da osim što ima pravo uređivati Dnevnik Javnog servisa, također ima pravo davati intervjue neograničenog trajanja, zagarantirane udarne vijesti u centralnim informativnim emisijama, zagarantirano objavljivanje ama baš svakog priopćenja iz kabineta te zagarantiranu privilegiju da mu novinari postavljaju samo pitanja koja mu se sviđaju”, stoji u komentaru Vijesti.ba.

18. travanj 2024 13:56