StoryEditor

(VIDEO) Kamere snimile migrante kako provaljuju u trgovinu, susjed vlasnika ih uhvatio na djelu

Piše D  /  30.01.2021., 12:01h

Iako do sada nije bilo zabilježenih slučajeva napada migranata na imovinu stanovnika Kaknja, to se jutros promijenilo kada je jedan uhvaćen na djelu prilikom krađe u trgovini Bare koja se nalazi u istoimenom naselju.

Naime, kako je pojasnio vlasnik trgovine Berislav Tomić, provala se dogodila jutros oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov susjed Elvir Silajdžić je jednog provalnika zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije, piše Avaz.ba.

Suučesnik pobjegao

Drugi migrant koji je čuvao stražu je uspio pobjeći i za njim traga policija.

- Susjed Elvir ima ključeve od trgovine jer se događa da se upali alarm pa on siđe i ugasi ga, jer živi iznad. Kada se alarm oglasio, on je sišao dole i vidio je da su vrata otvorena. Pokušao je ući unutra da ugasi alarm. U međuvremenu je vidio čovjeka za pultom pored kase. Šokirao se. Kad je vidio Elvira, lopov je spustio ruku prema sredini trbuha pa je susjed pomislio da možda ima pištolj i uplašio se. No, ubrzo je shvatio da lopov nije bio naoružan – ispričao je Tomić.

Odvela ga policija

Hrabri susjed je potom odlučio svladati i uhvatiti lopova.

- Prstom mu je pokazao da dođe, odnosno da izađe iza pulta. Taj migrant je fino prišao, normalno...Susjeda ga je izveo iz trgovine i pozvao suprugu da mu snese mobitel. Pozvao me je i kazao mi šoa se dogodilo i ja sam odmah obavijestio policiju koja je brzo stigla. S pulta je sve bilo srušeno. Kada ga je policajac pitao zašto je provalio u trgovinu, on je kazao da je bio gladan. Ja mu rukom malo jaknu razmaknem, kad unutra torbica s novcem i počeše kutije od cigareta ispadati. Ne znam koliko je uzeo, policija ga je tako odvela. Ovaj drugi koji je čuvao stražu je pobjegao – pojasnio je Tomić.

Dodao je da lopov nije ukrao hranu, već samo novac i cigarete.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:14