Article_Top_970x250

(VIDEO) Izraelci bombardirali pojas Gaze nakon što je Hamas lansirao zapaljive balone

napadnuti vojni objekti

(VIDEO) Izraelci bombardirali pojas Gaze nakon što je Hamas lansirao zapaljive balone

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Israeli Defence Force

Izraelska vojska potvrdila je da su njezini zrakoplovi u srijedu napali vojne objekte Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na lansiranje zapaljivih balona koji su na jugu Izraela izazvali dvadesetak požara

Izraelski avioni napali su Gazu prvi put nakon primirja kojim je prošli mjesec završio jedanaestodnevni oružani sukob. Radio postaja Hamas objavila je da su avioni napali palestinski kamp za obuku.

Izraelska vojska potvrdila je da su njezini zrakoplovi u srijedu napali vojne objekte Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na lansiranje zapaljivih balona koji su na jugu Izraela izazvali dvadesetak požara.

Izraelska vojska navela je i kako je zbog stalnih terorističkih prijetnji koje dolaze iz Gaze spremna na sve scenarije, uključujući i obnavljanje borbi. Hamas, islamistička skupina koja vlada Gazom, ranije je prijetila da će poduzeti akciju kojom će odgovoriti na marš istočnim Jeruzalemom u kojem je u utorak na poziv krajnje desnice sudjelovalo više od tisuću Izraelaca.

Novi izraelski premijer Naftali Bennett ranije je govorio da izraelske vlasti ne bi trebale tolerirati zapaljive balone i da bi na njih trebali odgovoriti kao na rakete.

Dnevnik.ba