Article_Top_970x250

(VIDEO) Incident ispred Bijele kuće: Trumpa tijekom obraćanja medijima odveli na sigurno, jedna osoba ranjena

prekinuo konferenciju za medije

(VIDEO) Incident ispred Bijele kuće: Trumpa tijekom obraćanja medijima odveli na sigurno, jedna osoba ranjena

kol 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je prekinuo konferenciju za medije nakon pucnjave koja se dogodila ispred Bijele kuće.

Trump je na samom obraćanju medijima o stanju u državi kada je koronavirus u pitanju nakon samo nekoliko minuta napustio dvoranu za press kada ga je osiguranje obavijestilo o pucnjavi koja se dogodila ispred Bijele kuće.

Tajna služba je u službenom priopćenju  navela da je incident započeo tako što je 51-godišnji muškarac prišao policijskom službeniku sjeverozapadno od Bijele kuće u neposrednoj blizini.

"Osumnjičeni je prišao policajcu i rekao mu da ima oružje. Osumnjičeni se zatim okrenuo, agresivno potrčao prema policajcu i, u pokretu izvukao predmet iz odjeće", navedeno je u priopćenju

"Zatim je zauzeo položaj strijelca kao da će ispaliti oružje. Policajac Tajne službe izvadio je svoje oružje udarajući pojedinca u torzo", kaže se u priopćenju.

Dva izvora rekla su, međutim, za CNN da je ranjena osoba bila nenaoružana.

Protokol Bijele kuće, navela je Tajna služba, nije prekršen tijekom incidenta. Ured profesionalne odgovornosti Tajne službe izvršit će interni pregled ponašanja službenika, dodaje se u priopćenju.

Dnevnik.ba