Article_Top_970x250

(VIDEO) Hamas raketirao Tel Aviv. U par minuta ispalili više od 130 raketa

sukobi se nastavljaju

(VIDEO) Hamas raketirao Tel Aviv. U par minuta ispalili više od 130 raketa

svibnja 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nastavljaju se krvavi sukobi između palestinskih militanata i izraelske vojske, a najmanje 30 osoba je poginulo u poteklih nekoliko dana u Gazi i Izraelu.

Palestinski militanti objavili su kako su ispalili oko 130 raketa na izraelski Tel Aviv nakon što su izraelske vojne vlasti srušile višestambenu zgradu u pojasu Gaze.  Na televizijskim snimkama se vide najmanje dvije kuće u plamenu. Pogođeni su i gradovi Ashkelon i Ashdod, južno od Tel Aviva. U Ashkelonu je pogođena škola, a nastava je prekinuta, prenosi Index.hr.

Od ponedjeljka navečer do danas militanti su ispalili više od 400 raketa prema Izraelu, piše BBC. Izraelci kažu da su zauzvrat pogodili 150 ciljeva u Gazi. Zdravstvene vlasti kažu da je ubijeno 28 Palestinaca.

Međunarodna zajednica apelira na obje strane da prekinu sukobe koji traju već danima.

Militantna skupina Hamas, koja kontrolira Gazu, poručila je da djeluje u obrani jeruzalemske džamije al-Aqsa od izraelske "agresije i terorizma" nakon što je to mjesto, koje je sveto za muslimane i Židove, u ponedjeljak bilo poprište sukoba između izraelske policije i Palestinaca, u kojima su ozlijeđene stotine ljudi.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je Hamas "prešao crvenu liniju" ispaljujući rakete prema Jeruzalemu prvi put u nekoliko godina.

Dnevnik.ba