StoryEditor

(VIDEO) „GUBI SE IZ REPREZENTACIJE“: Piquea izvrijeđali na okupljanju španjolske reprezentacije

Piše D  /  03.10.2017., 07:10h

Dan nakon što je katalonski narod izrazio želju za odcjepljenjem od Španjolske, nogometaši Španjolske okupili su se u Madridu i odradili trening pred navijačima, a oni su Kataloncima priredili pakleni doček. 

Meta njihova bijesa bio je Gerard Pique jer je na referendumu podržao samostalnost Katalonije, za koju je upisao nekoliko nastupa, a onda sa Španjolskom pokorio Europu i svijet.  

Navijači reprezentacije koji podržavaju španjolsku krunu traže izbacivanje Piquea iz reprezentacije. "Pique van" stajalo je na jednom transparentu, "Pique, ne idi, želim da te izbace. Povraća mi se od tebe", napisao je drugi navijač. "Pique, gade, gubi se iz reprezentacije", "Pique, Španjolska je tvoja nacija", vikali su navijači uz uvrede Barcinom braniču.
 

Istovremeno, skandirali su imena Realovih zvijezda Isca i Ramosa, koji su odbili dati izjave. 

Zbog napete atmosfere reagirala je i narodna garda, uklonjen je jedan uvredljiv transparent, pa su se i snage reda našle na udaru navijača.

I trener Lopetegui je izviždan zbog poziva Piqueu, koji je kritizirao vladu u Madridu, a posebno brutalnu reakciju policije na dan referenduma. 

"Mislim da mogu nastaviti. Ali ako vodstvo saveza misli da sam ja problem, povući ću se i napustiti reprezentaciju do 2018.", poručio je Pique uoči okupljanja, nakon što je javno poručio da se osjeća Kataloncem "više nego ikada" te je u suzama prihvatio odluku Barcelone da odigra utakmicu s Las Palmasom dok je policija na ulicama grada udarala po njihovim sugrađanima. 

Dnevnik.ba

 

28. travanj 2024 23:22