StoryEditor

(VIDEO) Djed Mile Rončević: "Još čekamo transplantaciju, došlo je do zastoja. Mila je stabilno..."

Piše D  /  29.08.2019., 11:08h

"Prečeste objave nemaju smisla, pogotovo ako nema dobrih vijesti. Još čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, Mila je stabilno i usudio bih se reći dobro, hvala Bogu", napisao je Marin Rončević, Milin otac, a tu je poruku na konferenciji za medije pročitao Vladimir Rončević.

"Kod Mile je malo došlo do odgode presađivanja koštane srži zbog nekih neočekivanih reakcija, ali nadamo se da će biti ubrzo", rekao je njezin djed i dodao da će Zaklada nastojati pomoći oboljeloj djeci, ali će se truditi iz zaklade financirati i neka znanstvena istraživanja po uzoru na neke američke zaklade. 

"Na računu Zaklade ostalo je 5,5 milijuna kuna od čega je već 4 milijuna otišlo za liječenje 11 druge djece. Na Marinovom računu je oko 16 milijuna kuna. To izgleda puno, ali kad se krene u realizaciju zamišljenoga, to neće biti tako mnogo. Zato moramo osigurati stalne i povremene izvore financiranja kako bi realizirali naše projekte do kraja", zaključio je Rončević.

Na konferenciji su govorili Vladimir Rončević, doc. dr. Mario Ćuk, prof. dr. Dragan Primorac, odvjetnik Petar Petrinić i dr. Miran Cvitković, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, zahvaljujući apelu obitelji upućenom preko Facebooka, vijest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za liječenje u Americi se proširila u cijeloj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćivali su donacije.

Za Milu je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Cilj je, podsjetimo, bio 2,8 milijuna dolara koliko bi trebalo koštati liječenje u Philadephiji.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:39