StoryEditor

(VIDEO) Čović: Napravili smo iskorak u našem međusobnom razumijevanju

Piše D  /  06.03.2019., 03:03h

- Naravno, ima tu puno tehničkih detalja, provjera i sve ostalo što treba uraditi. Ako se uspije dogovoriti jedna izjava tri političke opcije koje dogovaraju budući saziv Vijeća ministara BiH u narednih dan, dva, na tragu onog što smo danas razgovarali, onda nema ni jednog razloga da ovih preostalih 20-ak dana ili koliko već predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kada bude imenovan, ima poslovničkog i zakonskog prostora, da to možemo obaviti u tom vremenu - istakao je Čović

Sve druge teme o kojima su danas razgovarali, kako je dodao, traže da što prije imamo Vijeće ministara BiH, kao i da se okrenemo ekonomskim reformama, prometnoj infrastrukturi i drugim bitnim pitanjima.

- Nadam se da ćemo se razumijeti i oko resora i raspodjele kako bi i tu bila jedna uravnoteženost u odnosu na sve ono što mi imamo kao ambiciju, SDA, HDZ i SNSD, i s te strane čini mi se da smo napravili jedan iskorak bar u našem međusobnom razumijevanju. Da li će to biti tako, poznavajući nas, treba sačekati dan, dva pa vidjeti kako će ta izjava proći - naveo je Čović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:53