StoryEditor

(VIDEO) Britanski vojni zrakoplovi doletjeli u Zagreb čestitati Vatrenima

Piše D  /  18.07.2018., 04:07h

Samo nekoliko minuta nakon što je u Zagreb sletio avion s Vatrenima koje su čekale tisuće navijača, u zračnu luku su u ponedjeljak sletjela i dva vojna aviona britanskog RAF-a. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pilote Eurofighter Typhoona u zraku su dočekali avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s pilotima koji su kao i naši nogometaši bili odjeveni u dresove. 

Britansku skupinu predvodi zapovjednik eskadrile Elis Williams koji je rekao kako mu je želja i upiti dio nogometne euforije koja je zavladala Hrvatskom. 

- Veliko je zadovoljstvo biti ovdje s hrvatskim kolegama, a pravi je bonus stići na isti dan kad se vratila i nacionalna momčad kako bi osjetili koliko to svima znači - rekao je, navodi se na stranicama RAF-a.

Inače, britanski su piloti stigli u Zagreb na vježbu ‘Flying Sabre 18‘, a radi se o prvom zajedničkom uvježbavanju hrvatske i britanske eskadrile vojnih aviona. U MORH-u navode da je cilj vježbe doprinos savezništvu i podizanju sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za djelovanje u međunarodnom okruženju i podizanju standarda za prihvat savezničkih aviona.

Dnevnik.ba

 

 

20. travanj 2024 05:07