StoryEditor

(VIDEO) Bahati vozač autobusa ugrožava sigurnost putnika

Piše D  /  02.02.2020., 01:02h

Vozač je, kako snimke pokazuju, napravio niz kardinalnih prometnih prijestupa i ugrozio sigurnost putnika i drugih sudionika prometa.

Priopćenje Željeznica prenosimo u cijelosti:

"Nažalost, još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopće sigurnosti.

Ponovno vidimo da bez poštivanja zakonskih propisa i prometne signalizacije nijedan stupanj zaštite sigurnosti u prometu nije dovoljan.

Vozač autobusa, pored jasno vidljive svjetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na cestovnom prijelazu “Šljunkara” – dio pruge između Modriče i Koprivne, pretječe kolonu vozila i prelazi preko cestovnog prijelaza pored spuštenih polubranika.

Kako i na koji način stati u kraj neodgovornim i nesavjesnim vozačima?

Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju ugrožavati svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Ponavljamo: Vlak uvijek ima prednost u odnosu na ostale sudionike u prometu i to je regulirano Zakonom o želјeznicama, kao i Zakonom o sigurnosti u cestovnom prometu.

Poštujući zakonske regulative sudionici u drumskom prometu izbjegli bi sve prometne nezgode, nesreće i tragedije koje se događaju.

Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeliraju na sve sudionike u cestovnom porometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i na odgovorno ponašanje sudionika u prometu jer će samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prijelazima, ali i sudara koji mogu imati tragične posljedice."

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 16:42