StoryEditor
umirovljeni časnik 4. gb

Veteran pisao Milanoviću: "Hrvatsku je, generali od fotelje, stvorila hrvatska mladost koja je kosti ostavila od Vukovara do Dubrovnika!"

Piše desk  /  20.04.2022., 17:34h
Ivan Tomić, umirovljeni časnik Četvrte gardijske brigade, uputio je, kako piše Max portal, otvoreno pismo predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

Prenosimo otvoreno pismo.

"Gospodine Predsjedniče RH obraćam Vam se po drugi put,

sudjelovanje u ubojstvu s predumišljajem! Da ne znate ni tko je ubojica ni u čijem je ubojstvu sudjelovao – bilo bi vam jasno da je to strašan čin počinitelj kojeg zaslužuje najveću kaznu. A naši su generali, na sam dan Isusove muke, potpisali pismo u kojem traže pomilovanje za osuđene ubojice Perkovića i Mustača. Ni manje ni više nego starom ološu, yugo kadru koji bi možda mogao otkriti gdje je pok Artukovića grob.

Opraštaju im zločin jer su 'pridonijeli obrani Hrvatske u Domovinskom ratu'? Nabrojite mi koliko su se puta ti isti generali javili u obranu nekog stvarnog branitelja!

Pitam se, kad su nas ta dva ubojice obranili, za koji k… smo se mi to borili. Zašto se ginulo još u 1996. kad su oni još 1991. sve riješili. A i da su riješili, to ih ne lišava odgovornosti za strahote koje su kao politički šef Službe državne sigurnosti u Beogradu (Mustač) i voditelj odjela II – suzbijanje neprijateljske emigracije u Službi državne sigurnosti u Zagrebu (Perković) počinili.

Hrvatsku je, generali od fotelje, stvorila hrvatska mladost koja je svoje kosti ostavila od Vukovara do Dubrovnika! Kako bi vi to i znali kad se, osim Gotovine (najveće razočarenje), niste dotakli puške.

Muka nas stvarnih branitelja samo je veća kad vidimo njegov potpis. To je dokaz koliko je UDBA i danas u moći i u porama našeg društva, isplivavaju svi spavači. Svatko nek se nosi sa svojom prodanošću.

Borba ne prestaje, još traje  boriti za bolju i prosperitetniju budućnost, a u tome trebamo biti zajedno baš kao što smo bili i u Domovinskom ratu kako bi Hrvatska postala onakva kakvu smo je svi zajedno sanjali i za kakvu smo se borili. Borba za dom, dok ima daha u nama, ne prestaje!

Grabite se za svoje interese, a Hrvatsku i Domovinski rat zaobiđite u širokom luku jer ćemo vam (ponovo) pokazati kako se brani.

Predsjedniče RH, pokažite da ste predsjednik Republike Hrvatske, Hrvat, a ne Yugoslaven koji pomiluje yugoudbškokosovske kadrove.

Niste Predsjednik njihove Yugoslavije, Vi ste predsjednik NAŠE HRVATSKE. Ako nju niste branili puškom branite ju sad perom i odbacite ovu sramotnu inicijativu!", stoji u pismu koje potpisuje umirovljeni časnik 4GBR Ivan Tomić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:52