Article_Top_970x250

Venezuela i Meksiko odlučile pomoći SAD-u

"Uvijek ćemo biti uz američki narod"

Venezuela i Meksiko odlučile pomoći SAD-u

kol 31, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Unatoč američkim prijetnjama o gradnji zida na granici prema Meksiku i sporu oko trgovinskih pregovora s tom zemljom te nedavno uvedenim sankcijama Venezueli dvije su države ponudile pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Teksasu.

"Uvijek ćemo biti uz američki narod", kazao je ministar vanjskih poslova Venezuele Jorge Arreaza objavljujući pet milijuna dolara pomoći pogođenim obiteljima u Houstonu i Corpus Christiju.

Najava je uslijedila unatoč tomu što je SAD proglasio venuzelskog predsjednika diktatorom a američki predsjednik Donald Trump nije isključio "vojnu opciju" protiv zemlje koja je suočena s ozbiljnim nestašicama osnovnih potrepština i političkom krizom.

Venezuela planira isplatiti novac s računa američke podružnice venezuelske državne naftne tvrtke koja je među tvrtkama pogođenima američkim sankcijama. Službeni Washington još nije odgovorio na tu najavu.

Meksiko je ponudio pomoć a američki državni tajnik Rex Tillerson, koji je razgovarao s meksičkim kolegom Luisom Videgarayom u Washington u srijedu, zahvalio je na "vrlo velikodušnoj ponudi u ovo vrlo, vrlo izazovno vrijeme".

"Susjedi smo, prijatelji smo i to je što prijatelji čine", odgovorio je Videgaray.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250