Osijek, 23.7.2022.- Roditeljima i djeci iz Ukrajine koji su sigurnost od rata pronašli u Osijeku i svakodnevni su sudionici aktivnosti koje provodi Dkolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka u subotu su darovani bicikli, romobili, role i dodatna oprema za djecu u vrijednosti od 16.644 kune. Radi se o novcu prikupljenom kroz humanitarno-biciklističku kampanju „Pedala solidarnosti“ koju su zajednički organizirali osječka Zaklada Slagalica i Dkolektiv – organizacija za društveni razvoj a proveli ju poznati biciklistički tandem Igor Toman i Ivica Lenard donirajući 540 kilometara bicikliranja od Zagreba do Trogira.TOMISLAV PRUSINA - Hina
StoryEditor
osijek

Veliko srce Hrvata: Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema

Piše hina  /  23.07.2022., 14:08h

Roditeljima i djeci iz Ukrajine koji su sigurnost od rata pronašli u Osijeku i svakodnevni su sudionici aktivnosti koje provodi Dkolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka u subotu su darovani bicikli, romobili, role i dodatna oprema za djecu u vrijednosti od 16.644 kune.

Radi se o novcu prikupljenom kroz humanitarno-biciklističku kampanju „Pedala solidarnosti“ koju su zajednički organizirali osječka Zaklada Slagalica i Dkolektiv – organizacija za društveni razvoj, a proveli  poznati biciklistički tandem Igor Toman i Ivica Lenard donirajući 540 kilometara bicikliranja od Zagreba do Trogira.

Drago nam je da smo postigli financijski cilj zadan na početku kampanje od 15 tisuća kuna jer smo u konačnici skupili 16.644 kune u 57 pojedinačnih donacija koji su utrošeni u kupovinu 10 bicikala, romobila, rola i dodatne opreme za djecu iz Ukrajine, kazala je Mirna Šmit iz Zaklade Slagalica.

Stručni suradnik Dkolektiva Bruno Koić, rekao je da su prije provođenja kampanje mapirali potrebe djece iz Ukrajine koja dolaze na svakodnevna druženja u njihov Društveni atelje te su tako i odredili što će točno ići svakom djetetu.

Želja nam je da im boravak ovdje učinimo što dinamičnijim i ljepšim i drago  mi je da smo uspjeli u tome, poručio je Koić.

Organizatori kampanje zahvalili su gradovima Zagrebu, Rijeci, Jastrebarskom, Trogiru i Supetru na pruženoj logističkoj i financijskoj podršci.

Biciklistički tandem Igor Toman i Ivica Lenard ratni su veterani i vojni invalidi.

Prošli smo rat i znamo kako je to, istaknuo je Toman dodajući kako su na ovaj način željeli pokazati dobrodošlicu prijateljima iz Ukrajine.

Kako kaže na put su krenuli 17. lipnja ove godine, a vožnja je trajala nešto više od 40 sati u kontinuitetu.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 02:13