StoryEditor

Veliko pojačanje ˙Bluesa´: Američki Hrvat pridružuje se Kovačiću u Chelseaju

Piše D  /  17.11.2018., 10:11h

Pulišić, krsnog imena Mate, briljirao je za reprezentaciju SAD-a u prijateljskom ogledu protiv Engleske u četvrtak navečer. Utakmicu su pratili brojni skauti, a među njima posebno su ga pratili oni londonskoga kluba, piše Index.

20-godišnje napadačko krilo jedna je od zvijezda u usponu u Bundesligi, ali ove sezone za vodeću Borussiju iz Dortmunda teže nego inače pronalazi mjesto u prvoj postavi. Novi trener Milijunaša Lucien Favre u pobjedi protiv Kovačevog Bayerna (3:2) ostavio je američkog Hrvata na klupi, dok mu je prvi izbor bio još jedan talentirani klinac, Englez Jadon Sancho.

Ove sezone Pulišić je za BVB nastupio 12 puta, zabio tri gola i namjestio jedan više, dok je Sancho igrao na 17 utakmica, zabio pet puta i namjestio duplo više golova od američkog Hrvata.

Pulišić je u dortmundskom klubu od svoje 16. godine i sada je osjetio da je vrijeme za promjenu, pogotovo nakon recentnog tretmana novog šefa struke u Borussiji. Ugovor mu ističe 2020. godine, a iz uprave lidera njemačke Bundeslige neće kočiti ovaj transfer. Već suprotno, pokušat će što više zaraditi na fantastičnom mladom igraču pred kojim je svijetla budućnost i koji je u kratkom periodu svoje reprezentativne karijere postavio dva rekorda.

Naime, 28. svibnja 2016. na utakmici protiv Bolivije, u kojoj je SAD pobijedio 4:0, sa 17 godina i 253 dana postao najmlađi strijelac u povijesti nogometne reprezentacije SAD-a, samo dva mjeseca nakon što je postao najmlađi igrač u povijesti američke nacionalne momčadi.

Već nekoliko puta ranije spominjao se transfer Pulišića u razne premierligaše. U prvom redu zainteresiran je bio Jose Mourinho sa svojim Unitedom, dok su tu bili Liverpool i Tottenham. Čini se da je Maurizio Sarri uspio nagovoriti svoje šefove da mu dovedu reprezentativca SAD-a.

Problem bi mogla predstavljati potencijalna kazna klubu sa Stamford Bridgea od strane FIFA-e zbog kršenja pravila o dovođenju mladih igrača. No, ona bi, ako se i potvrdi, stupila na snagu tek u siječnju, što daje prostor za manevar londonskom klubu da do tog trenutka zaključi veliki posao.

Daily Mail navodi da bi se transfer mogao kretati od 70 milijuna eura, pa naviše.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:45