StoryEditor

Veliko nevrijeme u Dalmaciji, u Kaštelima pala ogromna tuča, kaos na magistrali

Piše D  /  20.06.2020., 04:06h

Oko 13:30 veliko nevrijeme s tučom zahvatilo je područje Kaštel Štafilića i zapadnog dijela Kaštela, a nevrijeme se postepeno proširilo prema Splitu.

Promet kroz Kaštela zbog jake je tuče i kiše gotovo u potpunom zastoju. 

Krupna tuča udarala po vozilima, kaos na magistrali

Tuča je udarala po vozilima i Jadranskoj magistrali koja se pretvorila u "bijelu cestu", a u nebo su s neizvjesnošću ponajprije gledali kaštelanski povrtlari i pogotovo vinogradari i maslinari, strahujući da će im od ovogodišnjeg uroda ostati malo i(li) ništa, javlja Slobodna Dalmacija.

Dvadesetak minuta kasnije snažna kiša praćena grmljavinom stigla je i do Splita.

Zanimljivo, prije nevremena temperature su bile visoke, većinom iznad 25 Celzijevih stupnjeva, a u samo pola sata temperatura zraka u Kaštel Štafiliću pala je za nevjerojatnih 12 stupnjeva.

Tuče ponegdje ima i na području Dalmatinske zagore.

Za danas je za cijelu zemlju upaljen žuti meteoalarm, osim za sami jug Hrvatske, zbog grmljavinskog nevremena s pljuskovima.

Državni hidrometeorološki zavod za danas je na Jadranu prognozirao djelomice sunčano, mjestimice uz lokalne pljuskove. U ostalim krajevima promjenjivo i pretežno oblačno s kraćim sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, sredinom poslijepodneva i mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 19 do 24, na Jadranu između 24 i 29°C.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:17