Article_Top_970x250

Veliko nevrijeme u Austriji: Bujice i lavine nose sve pred sobom

jake padaline

Veliko nevrijeme u Austriji: Bujice i lavine nose sve pred sobom

stu 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Talijanska civilna zaštita upozorila je na daljnje poplave sljedećih dana, pogotovo u Toskani, te u regiji Emilia-Romagna oko Bologne. Poplave su pogodile i Austriju.

Jake padaline u nedjelju izazvale su brojne probleme u Austriji. Zbog poplava, blatnih odrona i lavina spasilačke službe imaju puno posla. U noći na ponedjeljak u Bad Gasteinu blatni odron uništio je dvije kuće. Vatrogasci su jednu ženu odmah izvukli, a drugu nakon dva sata. Prema prvim informacijama obje žene su ozlijeđene.

Zbog rijeke Gurk koja je u Koruškoj nabujala morali su evakuirati 15 domova. Više je cesta zatvoreno zbog opasnosti od klizišta. U austrijskoj pokrajini Salzburg također su morali evakuirati nekoliko domova, a zatvorene su i brojne ceste. Zbog nevremena škole u Koruškoj ostaju zatvorene, a u ponedjeljak neće raditi niti škole u istočnom Tirolu. 

 Veneciji će se osjetiti olakšanje nakon dva dana poplava - prema prognozama razina vode će se spustiti i očekuje se da će škole u ponedjeljak ponovno otvoriti svoja vrata, rekli su gradski dužnosnici.

Međutim, za druge dijelove zemlje prognoza je još uvijek loša. Talijanska civilna zaštita upozorila je na daljnje poplave sljedećih dana, pogotovo u Toskani, te u regiji Emilia-Romagna oko Bologne.

Oko 70 posto Venecije poplavljeno je u nedjelju kad se razina vode popela 150 centimetara iznad razine more, prema gradonačelniku.

Trg sv. Marka, najniža točka u gradu, potopljen je i zatvoren za turiste, a grad pod zaštitom UNESCO-a pogođen je trećom poplavom u manje od tjedan dana, prenosi Hina.

Dnevnik.ba