StoryEditor
Grand Central Terminal

Veliki židovski prosvjed u New Yorku protiv razaranja Gaze: "Prekinite vatru! Ne u naše ime!"

Piše desk  /  28.10.2023., 13:40h

Stotine prosvjednika koji su zahtijevali prekid vatre između Izraela i Hamasa prisilile su dužnosnike jučer da zatvore Grand Central Terminal, jedno od glavnih tranzitnih čvorišta New Yorka, objavila je Metropolitanska prometna uprava (MTA).

"Grand Central Terminal zatvoren je do daljnjega zbog prosvjeda", objavio je MTA na svojoj web stranici, pozivajući putnike da koriste alternativne stanice i planiraju dodatno vrijeme putovanja. Slike na društvenim mrežama prikazuju prosvjednike kako izlaze sa željezničke stanice na 42. ulicu u središtu Manhattana.

"Žalite za mrtvima, a borite se do kraja za žive", pisalo je na jednom transparentu podignutom unutar zgrade. Prosvjede je organizirala skupina pod nazivom Židovski glas za mir, izvijestio je New York Times.

Na fotografijama s lica mjesta vide se dugi redovi mladih ljudi koji stoje s lisicama i nose crne majice s natpisima "Ne u naše ime" i "Prekini vatru sada".

Izraelska vojska je jučer proširila svoje zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu Gazu. Hamas, palestinska militantna skupina koja vlada Gazom, rekao je da su njegovi borci spremni suočiti se s izraelskim napadima "punom snagom".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:40