StoryEditor
markov trg, zagreb

Veliki prosvjed lijeve oporbe u Hrvatskoj, Tomašević: "Mi smo crveni, žuti i zeleni vragovi"

Piše desk  /  17.02.2024., 12:09h

Prosvjed 11 lijevo-liberalnih opozicijskih stranaka pod nazivom "Dosta je! Odmah na izbore" počeo je u subotu u 11 sati na Trgu svetog Marka u Zagrebu, a okupilo se nekoliko tisuća građana.

Traži se raspuštanje Hrvatskog sabora i izbori. Zato su prikupili potpise za raspuštanje Sabora.

Iako nisu pozvani na prosvjed, potpise su dali Mostovci i Hrvatski suverenisti. O tome se mora glasati u idućih sedam dana.

Iako je na prosvjedu mnogo članova jedne od 11 stranaka koje su ga organizirale, ima i građana koji to nisu, ali podržavaju ih.

Nezadovoljstvo lijevih stranaka i zahtjev za hitnim izborima podržale su i desne stranke

Prosvjed vode Ivanka Mazurkijević i glumac Janko Popović Volarić, a okupljenima se obratio i pisac Edo Popović uz glazbenu podlogu Jure Stublića i grupe Film ‘Vi prekrasni ljudi‘.

S prosvjeda "Dosta je! Odmah na izbore" koji lijevo-liberalne stranke održavaju u subotu na Markovom trgu, koordinatorica Možemo! Sandra Benčić poručila je da Hrvatska može biti bolja zemlja, te pozvala građane da ne odlaze u Njemačku ili Irsku već da izađu na birališta.

"Vi niste ti koji trebaju otići, jedino tko treba otići je Andrej Plenković i HDZ", istaknula je Benčić. 

 "Koliko god da su nas pokrali, nisu nam ukrali nadu da možemo biti bolja zemlja", rekla je prosvjednicima okupljenim na Trgu svetog Marka.

 Naglasila je da Hrvatska može biti zemlja u kojoj majka djeteta s teškoćama ima osiguranu skrb za svoje dijete, u kojoj se obitelj s dvoje djece ne mora zadužiti do groba da bi kupila stan, u kojoj djeca imaju zdravo i veselo djetinjstvo "u sustavu koji ih vidi i gradi, umjesto gazi".

Možemo biti zemlja u kojoj dobro zarađuju oni koji radom stvaraju i proizvode, oni koji doprinose društvu, a ne razno razni mešetari, utjerivači dugova ili nečiji kumovi, zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo, već zemlja u koju se dolazi da bi se dobro živjelo, rekla je Benčić.

Benčić: Jedino tko treba otići su Plenković i HDZ

"Nemojte otići u Njemačku, nemojte otići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni koji jedini moraju otići" pozvala je Benčić i naglasila da jedino tko treba otići su Andrej Plenković i HDZ.

"AP odlazi, AP odlazi!", uzvikivala je Benčić, praćena skandiranjem okupljenih. "HDZ lopovi".

Tomašević: Mi smo crveni, žuti i zeleni vragovi

Na prosvjedu je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je dao izjavu.

“Ovo s Turudićem je kap koja je prelila čašu, Možemo reći, da se vratim na retoriku iz devedesetih: Crveni, žuti i zeleni vragovi na Markovu trgu. Vjerujem da će biti rekordna izlaznost na izborima i da će se HDZ maknuti s vlasti”.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:14