StoryEditor

"VELIKI BRAT" STIŽE Ljubuški uskoro pod sustavom videonadzora

Piše D  /  07.11.2018., 09:11h

Vijećnici su uvođenju sustava videonadzora dali zeleno svjetlo, a razlog njegovog postavljanja je, kako je navedeno u odluci OV-a, povećanje sigurnosti, zaštita građana i imovine, prevencija i sprječavanje kriminalnih radnji, provođenje policijskih poslova rasvjetljavanja počinitelja prekršaja, kontrole prometa, kao i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Nabavu i ugradnju sustava osigurat će Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije sukladno Zakonu o javnim nabavama Bosne i Hercegovine i propisanim aktima, a za kontrolora, koji će obavljati videonadzor, određen je Operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova. Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije, također se obvezuje donijeti pravilnik o postupanju sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka na razini Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, sustav videonadzora predstavlja značajan iskorak u pogledu povećanja interventnih sposobnosti policije, koja se promatra kroz pravovremenu reakciju, brzi izlazak na mjesto događaja s potrebnim snagama i sredstvima te učinkovito poduzimanje mjera i radnji, s ciljem sprječavanja prekršajnog ili kaznenog djelovanja.

Javna nabava sustava videonadzora je predložena u planu javnih nabava Ministarstva unutarnjih poslova za 2018. godinu, realno je procijenjena njena vrijednost na tržištu te su osigurana sredstva za isplatu u proračunu Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a. - piše Ljportal pozivajući se na Dnevni list.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:47