StoryEditor
posjet UAE

VELIKI ASSADOV POVRATAK NA POLITIČKU SCENU "Sirija je predugo bila odsutna od svoje braće"

Piše fena  /  19.03.2023., 20:36h

Predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, rekao je u nedjelju svom sirijskom kolegi da je vrijeme da se diplomatski izolirani Damask reintegrira u širu arapsku regiju tijekom sastanka u Abu Dhabiju, izvijestili su državni mediji.

Putovanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, njegovo drugo u Ujedinjene Arapske Emirate nakon mnogo godina, dolazi nakon prošlomjesečnog posjeta Omanu, njegovih jedinih službenih angažmana u arapskim zemljama od početka rata u Siriji 2011, navodi AFP.

Ova posjeta dolazi s pojačanim angažmanom arapskih država prema vladi u Damasku, koja je politički izolirana u regiji od početka rata u Siriji i izbačena iz Arapske lige sa sjedištem u Kairu 2011. godine zbog nasilnog gušenja prodemokratskih demonstracija.

- Sirija je predugo bila odsutna od svoje braće i došlo je vrijeme da se vrati u svoje arapsko okruženje - rekao je šeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan Assadu tijekom sastanka u predsjedničkoj palači, prema novinskoj agencija WAM.

Predsjednik Emirata pozvao je na napore da se olakša repatrijacija sirijskih izbjeglica i podržao angažman između Damaska i Ankare, koja sada radi na zbližavanju s Assadom nakon godina podrške pobunjenicima koji se bore protiv njegove vlade.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 19:48