Article_Top_970x250

Velika zapljena droge u Bileći

200 KG SKUNKA

Velika zapljena droge u Bileći

pro 05, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: GP BiH

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili oko 200 kilograma skunka u Bileći

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 5.12.2018. godine zaplijenili su oko 200 kilograma opojne droge skunk u graničnom pojasu na području Bileće, priopćeno je iz Granične policije BIH.

Drogu su iz Crne Gore u BiH pokušali prokrijumčariti R.B. (1978.), M.K. (1978.), M.K. (1977.) i N.V. (1983.), državljani Crne Gore. Otkrivena je na više mjesta u  Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, dok su dva vozila, crnogorskih nacionalnih oznaka, bila prethodnica odnosno imala ulogu „čistača“.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH i u tijeku je daljnji kriminalistički rad na ovom predmetu.

Zapljena spomenute droge nastavak je kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na sprečavanju nezakonitog prometa opojnih droga.

„Količine oduzetih opojnih droga i evidentiranih slučajeva tijekom protekle dvije godine premašuju statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i ovom prigodom želim se zahvaliti pripadnicima GPBiH na svim aktivnostima koje poduzimaju u zaštiti državne granice unatoč nedovoljnim uvjetima za rad. 

Tijekom devet mjeseci  2018. pripadnici GPBiH evidentirali su 68 kaznenih djela u vezi s opojnim drogama u kojima je prijavljeno 75 osoba“, izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić, dodavši da će aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droga i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u sljedećem razdoblju.

Podsjećamo da su pripadnici GPBiH tijekom 2016. godine otkrili i oduzeli više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative. Najveća zapljena marihuane u toj godini bila je na području Trebinja kada je oduzeto 343 kilograma opojne droge, dok je ostali dio droge zaplijenjen na području Velike Kladuše, Brčkog, Gruda, Bijeljine, Gacka i dr.

Također, u proteklom periodu pripadnici GPBiH kontinuirano su pružali asistenciju drugim policijskim agencijama u borbi protiv nezakonitog prometa opojnih droga.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250