StoryEditor

Velika tragedija u Hrvatskoj: Dječaka (14) udarilo teretno vozilo, preminuo nakon nesreće

Piše D  /  23.11.2019., 11:11h

Četrnaestogodišnji dječak preminuo je nakon teške nesreće koja se u petak oko 20.20 sati dogodila u nenaseljenom odvojku ulice Stjepana Radića u Kutini.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, stanju ceste i slabe vidljivosti (noć i nepostojanje ulične rasvjete), prednjim desnim i prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka, koji se uz rub kolnika na njegovoj prometnoj traci kretao bez reflektirajućih oznaka.

Od siline udarca dječak je odbačen u odvodni kanal, a zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Jutros, u sisačkoj bolnici preminuo je zbog zadobivenih ozljeda.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija preminulog.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:00