StoryEditor

Velika svjetska zvijezda stigla u Hrvatsku pa progovorila na hrvatskom

Piše D  /  17.07.2021., 11:07h

Prije tri godine u Petrčanima je uz Luku Modrića i Zlatka Dalića projekt Italia Soccer Camp - nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj, najavio Roberto Baggio, a ovoga puta umjesto njega pojavila se još jedna velika talijanska legenda - Alessandro Del Piero koji je s Juventus osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom svjetskom prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj, piše Večernji.hr.

- Dobar dan, kako ste - rekla je na hrvatskom jeziku talijanska nogometna legenda, te dodala:

- Znam još neke hrvatske riječi koje su me naučili neki vaši igrači, ali te riječi nisu baš primjerene za ovu priliku - istaknuo je.

Kao i svaki Talijan ponosan je na europsko nogometno zlato osvojeno na Wembleyu.

Sinovi treniraju nogomet

- Pobijediti Englesku u njihovom hramu nogometa je nešto neopisivo. Opet, igrali smo najljepšu nogomet, to su nam svi priznali. Isto kao što je i Hrvatska lijep nogomet igrala na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Mislim da je cijela Italija navijala za Vas u Rusiji, kao što je većina Hrvata navijala za nas protiv Engleza - priča Del Piero.

U karijeri ste igrali s puno naših igrača, primjerice s Bokšićem.

- Alen je bio opak igrač, jedan od najboljih. Igrao sam sa sedam, osam vaših igrača, no najveći dojam na mene ostavio je jedan vaš košarkaš - Toni Kukoč. Kada je igrao za Benetton to je bila najbolja košarkaška momčad na svijetu. Zbog njega sam počeo navijati i za Chicago Bullse. Kada bi ga gledati kako igra s Jordanom, uvijek bi govorili - to je Toni koji je igrao kod nas, za Benetton - rekao je Del Piero.

U Hrvatskoj nije često, ali kada dođe ima samo riječi pohvale:

- Drago mi je što sam toplo primljen u Hrvatskoj, ne samo zbog visokih temperatura koje su u zraku, iako je u ovom prostoru ugodno zbog klime, nego zbog poznate srdačnosti. Nadalje, drago mi je što sam ponovno susreo Luku Modrića, koji osim svojih nogometnih kvaliteta koje su iznimne i sve ono što sport donosi uopće, čak i za one koji ne prate ovaj sport.

Pozdravljam i gospodina Zlatka Dalića koji je učinio velike stvari za hrvatski nogomet. Što se tiče samog projekta, moram kazati kako imam tri sina i ne guram ih previše u nogomet, ali ovakvi kampovi su prava prigoda da se uz nogomet nauče i druge stvari - istaknuo je Del Piero.

Od tri sina možda će neki biti Vaš nasljednik?

- Rekao sam da pokušavaju igrati nogomet, ha ha. Ako ih taj sport bude zanimao, tko zna možda naprave karijeru, možda ne - dodao je Del Piero.

Luka Modrić se ubacio:

Hrvatska - Italija u finalu SP-a - Ovom prilikom želio bih Del Pieru čestitati što je Italija osvojila europski naslov. Ne bih imao ništa protiv da se na svjetskom prvenstvu u Kataru sljedeće godine u finalu sretnu Hrvatska i Italija.

Aktualni svjetski doprvaci i aktualni europski prvaci, Kakav bi to bio spektakl - rekao je Modrić i dodao:

- Imamo dobru reprezentaciju, neki mladi igrači dolaze krupnim koracima. Vjerujem da možemo dogodine daleko dogurati - rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:22