StoryEditor
zenica i tuzla

Velika policijska akcija: Uhićeno je 20 osoba, a pronađeni su droga i oružje

Piše Desk  /  09.02.2022., 14:25h
Tuzlanska i zenička policija od jutros provode veliku akciju, a dosad su izvršeni pretresi na brojnim lokacijama. U akciji je razbijena kriminalna grupa koja se sumnjiči za nekoliko krivičnih djela, a uhićeno je 20 osoba, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon višemjesečnih istražnih radnji službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), a u suradnji s kolegama iz Ministarstva unutarnjij poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK), od jutros vrše pretrese na većem broju lokacija, prenosi Klix.

Pretresi se vrše na osnovu naredbe Općinskog suda u Živinicama te u suradnji s Tužiteljstvom Tuzlanskog kantona.

Glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić je kazala da su pretresi vršeni u cilju dokazivanja i rasvjetljavanja kaznenih djela krađe, teške krađe, krivotvorenja isprava, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a u vezi s krivičnim djelom organiziranog kriminala.

"Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno izuzeti predmeti za koje postoji sumnja da potječu iz navedenih krivičnih djela, određena količina materije koja asocira na drogu te će biti predmet daljnjeg vještačenja, zatim određeni iznos novca, oružja i municije, uz druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", kazala je Kapidžić.

Na području Tuzlanskog kantona pretresi su izvršeni na 12 lokacija, a isto toliko osoba je uhićeno. Svi oni su u poslijepodnevnim satima dovezeni u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK, a nakon kriminalističke obrade će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva u Tuzli.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:25