StoryEditor
a1

Velika kolona na autoputu u Hrvatskoj: Zapalio se kamion

Piše desk  /  03.08.2023., 11:06h

Nakon što je oko devet sati zbog požara na teretnom vozilu bio prekinut promet na autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika, sada se na tom dijelu vozi jednom trakom, a kolona je duga oko 11 kilometara, izvijestio je HAK.

Prema informacijama PU karlovačke, oko 8:30 sati zapalio se kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš. Promet se odvijao pretjecajnom trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati je obustavljen, prenosi Index.

Prema prvim informacijama, ozlijeđenih nema, ali teretno je vozilo bilo u plamenu i nastala je velika materijalna šteta. Promet autocestom bio je zatvoren u smjeru juga do 9:24 sati i išao je obilazno: čvor Ogulin - čvor Brinje.

"Naši radnici iz tehničke jedinice Ogulin s radnim strojem (kombinirka) uklonit će ostatke vozila na zaustavni trak da bi se omogućilo odvijanje prometa po dvije prometne trake", objavili su naknadno iz HAC-a.

Na autocesti je i političar iz stranke Fokus Davor Nađi. Prema snimci koju je objavio, vidljivo je da je promet skroz blokiran u tom trenutku.

Stvoren je hitni koridor, a kako je napomenuo, neki to koriste kako bi vozili sredinom ceste.

"Ljudska glupost je fascinantna! Autocesta zatvorena zbog požara, imaš barem 3 znaka koja ti to govore, formiran koridor za hitne službe, a hrpa debila se nađe pametno po sredini ceste prolaziti cijelu kolonu. Iako ne možeš dalje jer je autocesta ZATVORENA", piše Nađi.

image

Kolona na A1

HAK -

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 12:50