Article_Top_970x250

Velika količina ubojnih sredstava pronađena u Mostarskom jezeru

fucz

Velika količina ubojnih sredstava pronađena u Mostarskom jezeru

lis 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava i municije pronađena do sada u Mostarskom jezeru je uklonjena ili uništena, a ova akcija bit će nastavljena sve dok jezero ne bude u potpunosti očišćeno, priopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Ovu akciju u Mostaru izvode pripadnici Ronilačko-pirotehničkog tima Ministarstva unutrarnjih poslova Češke i pripadnici Specijalističke jedinice za spašavanje na vodi pri Federalnoj upravu Civilne zaštite.

Riječ je o, kako se navodi, odbačenoj ili municiji zaostaloj iz rata, a akcija izvlačenja neeksplodiranih ubojnih sredstava i municije vrši se u okviru četvrte ekspertske misije u ovoj godini od 29. rujna do 13. listopada, prenosi Srna.

U okviru ove misije za dominiranje angažirano je 20 pripadnika policije Češke, 14 pripadnika Specijalističke jedinice za spašavanje pod vodom zajedno sa medicinskom i ostalom podrškom.

Mostarsko jezero je atraktivna lokacija koja sve više privlači kupače, pa se Federalna uprava Civilne zaštite odmah odazvala pozivu lokalne zajednice i uvrstila ovo jezero u ovogodišnji Plan misija čišćenja vodenih tokova od eksplozivnih sredstava.

Dnevnik.ba

Tagovi: