Article_Top_970x250

Velika Britanija ponovno uvodi karantenu, Johnson najavio "drugačiji" Božić ove godine

zbog korone

Velika Britanija ponovno uvodi karantenu, Johnson najavio "drugačiji" Božić ove godine

lis 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Boris Johnson izašao je pred novinare okupljene pred Downing Streetom i potvrdio nagađanja - Velika Britanija od četvrtka 5. studenog ide u ponovni lockdown, piše Dnevnik.hr.

Zatvaraju se sve trgovine koje ne prodaju nužne potrepštine kao i ugostiteljski objekti. Moći će vršiti dostavu. Za razliku od proljetnog zatvaranja, ovog puta škole, fakulteti i sveučilišta ostaju otvoreni. Stroge restrikcije uvode se i u socijalni život - građanima će u kućni posjet moći dolaziti samo po jedna osoba. 

"Ne vraćamo se na potpuno zatvaranje kao u ožujku i travnju. Mjere koje sam izložio daleko su manje primitivne i manje restriktivne, iako se bojim da je od četvrtka osnovna poruka ista: ostanite kod kuće, zaštite NHS i spasite živote", poručio je Johnson. 

"Božić će ove godine biti drugačiji, možda mnogo drugačiji, ali moja je iskrena nada i uvjerenje da, poduzimajući oštre mjere, možemo omogućiti obiteljima širom zemlje da budu zajedno", rekao je u obraćanju. Nove mjere trebale bi biti na snazi do 2. prosinca. 

Najava novog zatvaranja dolazi nakon što su prognoze pokazale da bi dnevni broj umrlih, ako se mjere ne uvedu, mogao dosegnuti i 4000, prenosi Dnenvik.

Dnevnik.ba