StoryEditor
"Bum"

Velika akcija FUP-a u Hercegovini: Pronađeno više kilograma opojnih droga, uhićeno više osoba

Piše Desk  /  12.11.2021., 14:39h
Dana 10.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije – Terenski ured Mostar – u suradnji s PU Čapljina pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a su izveli operativno-taktičku akciju “Bum” na području grada Čapljine.

Slobode su lišene dvije osobe J.P. (1974) i V.P. (1991) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste spomenute osobe, te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U nastavku akcije, dana 11.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽZH su na području Širokog Brijega slobode lišili osobu inicijala I.K. (1985.) koja se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kao i kaznenog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Ovo lice je višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela u zemljama Europske Unije odakle je deportiran u Republiku Hrvatsku.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijeg policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese pokretnih i nepokretnih objekata koje na području općine Široki Brijeg osoba koristi i tom prilikom su pronađena oko dva kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, jedna ručna bomba, te vatreno oružje s osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽZH uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Sva lica se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljala i stavljali u promet navedene opojne droge, radi stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge. Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenih djela, prenosi Jabuka TV.

Dnevnik.ba

19. siječanj 2022 11:54