StoryEditor
rusija

Velik požar u središtu Moskve, blizu tri željezničke postaje

Piše hina  /  20.11.2022., 16:53h

Veliki požar izbio je u nedjelju u velikom skladištu u središtu Moskve nedaleko od tri željezničke postaje koje rusku prijestolnicu povezuju s nekoliko većih gradova u zemlji, među kojima je i Sankt Peterburg, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije

Na slikama objavljenim u programu ruske televizije vide se oblaci crnog dima koji se uzdižu visoko prema nebu nedaleko od obližnjih stanica Jaroslavski, Lenjingradski i Kazanski.

Vlakovi koji kreću s tih željezničkih postaja povezuju glavni ruski grad sa Sankt Peterburgom, Kazanom (700 km istočno od Moskve) i Vladivostokom na Dalekom istoku.

Požar je izbio nedugo nakon podneva po mjesnom vremenu u skladištu od opeke na dva kata, stoji u priopćenju ministarstva za izvanredne situacije. Iz zgrade je evakuirano sedam osoba, nakon čega je došlo do djelomičnog urušavanja stropova između prvog i drugog kata.

Ubrzo je vatra zahvatila oko 2500 četvornih metara zgrade.

U međuvremenu su na mjesto nesreće poslana tri helikoptera, vatrogasni vlak i 80 spasilaca, prenosi Telegram.

Ruska željeznička tvrtka (RŽD) je objavila da požar "ne prijeti putnicima i ne utječe na prometovanje vlakova", prenosi agencija RIA Novosti.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 04:28